Nyheter

Du kan her lese noen av de nyeste pressemeldingene og artiklene om nye produkter og systemer samt forskjellige løsningsmodeller

Scanvaegt Systems A/S og Borncut A/S i ny sterk allianse

Scanvaegt Systems A/S og Borncut A/S i ny sterk allianse

Scanvaegt Systems A/S og Borncut A/S har inngått en sterk allianse i forbindelse med utvikling, salg og vedlikehold av porsjonskuttere til den globale matvareindustrien. Porsjonskuttere sikrer presis oppskjæring av fisk, fjærkre og kjøtt og gir kundene større fortjeneste. De første maskinene er allerede i produksjon.

Stifterne av Borncut utviklet som ansatte hos Norfo verdens første porsjonskutter i 1992. I 1998 ble det også etablert et samarbeid med Scanvaegt-konsernet. Samarbeidet resulterte i at Scanvaegt i år 2000 kjøpte Norfo.
I 2006 ble Scanvaegt-konsernet imidlertid solgt, og samarbeidet med de nye eierne ble avsluttet noen år senere.

Nytt samarbeid med rot i fortiden
Nå er samarbeidet gjenopptatt, og Scanvaegt Systems og Borncut er med sin spesielle fortid de to virksomhetene i verden som vet mest om porsjonskuttere. Den nye maskinen er utviklet i tett samarbeid og testet hos en av Scanvaegt Systems nøkkelkunder. Gorm Holger Sørensen, direktør og leder av utvikling hos Borncut sier: «Det er unikt å få arbeide i et så engasjert team i både Borncut og Scanvaegt Systems. Vi har valg de beste og nyeste teknologiene, og allerede nå kan vi lansere en porsjonskutter som lever opp til både våre egne og kundenes høye krav.»

Store fordeler for kundene
Ole Schou Mortensen, styreleder hos Borncut sier: «Den nye serien med porsjonskuttere er basert på den nyeste teknologien innenfor styring og design av porsjonskuttere. Betjeningen av maskinen er utrolig brukervennlig, og ved hjelp av 3D-skjermteknologi blir oppskjæringen av kjøttet visualisert. Det gjør prosessen enda mer nøyaktig. Det optimerer oppskjæringen, øker utnyttelsen av råvaren og skaper dermed også større inntjening for kundene. Samtidig benyttes «dra og slipp-teknologi» som gjør betjeningen mer intuitiv og smidig. Rengjøring og vedlikehold har blitt enklere med den nye designen og sikrer høy hygienestandard og redusert arbeidstid. Vi forventer oss svært mye av denne nye produktlinjen.»

Fremtid med stor vekst
Scanvaegt Systems og Borncut forventer stor vekst i salg av porsjonskuttere. Viseadministrerende direktør hos Scanvaegt Systems, Jan Deding, uttaler: «Vi har lenge ønsket å kunne tilby kundene våre denne produktlinjen, og vi har en strategi og kundeportefølje som passer til den. Derfor er løsningen optimal for både Borncut og oss, og vi ser frem til å kunne tilby kundene våre den beste løsningen på markedet.»

Borncut A/S – matvarespesialist fra Bornholm
Borncut A/S er en nystartet virksomhet på Bornholm. Borncut utvikler og produserer utstyr og løsninger til den globale matvareindustrien og ble etablert av de samme personene som sto bak verdens første porsjonskutter. Virksomhetens utviklingsteam har mellom 12 og 25 års erfaring med porsjonering og kjenner de godt kravene som stilles matvareindustrien.

Tilbake